IZVJEŠTAJI

Građanska inicijativa #ZaZelenuZetu pisala Upravi za saobraćaj

Građanska inicijativa “Za zelenu Zetu” pisala je danas Upravi za saobraćaj. Povod je bio izgradnja bulevara od Podgorice ka Spužu.

Njih interesuje da li je planom izgradnje pomenutog bulevara predviđena i izgradnja biciklističke staze i ukoliko nije da li postoji mogućnost da se plan izmijeni i da se biciklistički koridor uvrsti u projektno rješenje.

Oni smatraju, da bi svim građanima koji vole ovaj vid rekreacije, time bilo omogućeno da upražnjavaju ovu aktivnost na malo ozbiljnijem nivou.

“Uprava za saobraćaj, a samim tim i Vlada Crne Gore, ovim potezom bi dokazale da su posvećene očuvanju životne sredine i unapređenju života građana”, poručili su iz GI “Za Zelenu Zetu”.

Izgradnjom biciklističke staze, park prirode – rijeka Zeta dobio bi i kao turističku ponudu – biciklizam, kao aktivnost koja je veoma zdrava i popularna u Evropi i svijetu.

Početak radova na rekonstrukciji starog puta od Podgorice do Spuža obilježen je početkom ove nedelje. Vrijednost izgradnje 15 kilometara dugog bulevara je 24 miliona eura, a rok za izgradnju je dvije godine.

Izvor: Volim Danilovgrad

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s