SAOPŠTENJA ZA JAVNOST

Prva akcija – prva pobjeda!

Građanska inicijativa #ZaZelenuZetu, u saradnji sa Ekološkim pokretom „Ozon“, ostvarila je danas jednu pobjedu. Prvu u nizu. Naime, izvođač radova, firma „Bemax“, jutros je uklonila kompletan građevinski otpad sa plaže u Rogamima. Time su stvoreni preduslovi za kompletnu sanaciju ovog lokaliteta.

Posebno nas raduje činjenica što se u sanaciju ovog izletišta krenulo prije nego li je oficijelno i započelo prikupljanje potpisa za peticiju koju smo pokrenuli. Ovim se jasno na djelu vidjelo da su lokalne inicijative budućnost građanskog i svakog drugog vida aktivizma.

Zato se nadamo da će gradske vlasti u budućnosti, prije realizacije bilo kakve vrste projekata, otpočeti i dobru praksu konsultacije sa mještanima. Samo na taj način, udruženi u misiji očuvanja prirodnih ljepota, možemo valjano razvijati sve resurse koje u Crnoj Gori imamo u izobilju.

Mi smo danas predstavili svoj ideju, viziju i zamisao kojom će se ova novoformirana građanska inicijativa voditi. Cilj nam je da sačuvamo čitav vodotok rijeke Zete – od izvora do ušća, koji spaja Opštine: Nikšić, Danilovgrad i Podgoricu. Što se sledećih koraka tiče, uputićemo predlog Glavnom gradu, na koji način da se ovo izletište uredi i opremi.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s